×

Filter by

×

Project List

Our Awards

×
Close x

Recent Projects

×

2020 High St, Prahran, Melbourne
Coming Soon, Commercial, Multi-Residential

Ukiyo

2020 High St, Prahran, Melbourne
Coming Soon, Commercial, Multi-Residential

View project All projects

Drawing inspiration from the Japanese Ukiyo-e woodblock prints and paintings and their ideas about “the floating world”; the interiors of the 10 individual apartments are designed to celebrate the daily life of their residents.

Referencing the art style, strong black lines enhance the fine details of the interiors while flat, monochromatic materials are arranged in the flat horizontal and vertical planes to create subtle shifts in texture and tone.

A strong connection between the vertical and horizontal also creates sharp interactions between materials, referencing the floating and shifting planes of the architecture.

  • Contrasting materials are unified by the presence of simple lines. Vertical fluted timbers and glass meet strong black lines to frame pattern and texture together. Porcelain tiles are cut and arranged to produce subtle and intimate patterns, while considered use of the bold cote d’azur marble, contained within thin black steel frames adds a bold contrast of strong, natural pattern.

  • Fluted glass obscures views into wardrobes and bathrooms, filtering light and creating connection between communal and private spaces. Fluted texture is also found in the kitchen, paired with warm timber tones and the strong, defining line of the black benchtop. Heavily veined marble references back to the Japanese style, and paired with Wolf appliances elevates the kitchens to a luxurious space.

Connecting to the unique characteristics of the suburb of Prahran, each apartment is afforded at least three active facades. Framed views from the ocean to the city skyline allow the interiors to transition seamlessly from soft, quiet mornings to vibrant and energetic nights.

Moving and shifting with the architecture, each apartment is individual in layout and view, creating a unique experience for each resident.