×

Filter by

×

Project List

Our Awards

×
Close x

Recent Projects

×

2023 Singapore
Residential
SIA Architectural Design Awards 2024 - Finalist

Screen House

2023 Singapore
Residential
SIA Architectural Design Awards 2024 - Finalist

View project All projects
  • Situated in the tranquil neighbourhood, Screen House integrates modern contemporary design elements across the house of two stories, an attic, and a basement. As a semi-detached residence for family of 4, the design masterfully balances privacy needs with a desire for a connection to nature, resulting in a space that seamlessly combines functionality with aesthetic appeal.

  • The standout feature of this house is the fa├žade, adorned with a feature screen boasting a timber-inspired hue which adds warmth and texture to the overall dark grey of the exterior. This screen, designed to offer privacy to the bedrooms, features vertical elements positioned at various angles. This creates a captivating interplay of light and shadow, gently illuminating the interior spaces.

  • A cohesive design language runs throughout the house, with the feature screen seamlessly integrated into the car porch trellis and entrance feature. This integration creates a visually captivating narrative that welcomes residents and visitors.

  • Upon entering, a dedicated external access leads directly to the basement entertainment wing. This thoughtful provision facilitates the hosting of gatherings without disturbing the main living areas. Natural light floods the internal spaces and staircase through strategically positioned skylights, imbuing the interiors with a warm, inviting ambiance. But the connection to nature goes beyond filtered light.

  • The upper level incorporates planter boxes, bringing a touch of greenery directly into the house and further connecting with the natural environment.

  • Screen House represents a harmonious synthesis of form and function, where every detail is carefully curated to create a seamless connection with nature. From the light-filtering facade to the skylights and planter boxes, the design fosters a sense of tranquility and well-being, blurring the lines between the interior and the surrounding environment.

  • This allows owner to embrace the beauty of the outdoors without sacrificing modern comforts.

error: