×

Filter by

×

Project List

Our Awards

×
Close x

Recent Projects

×

2023 Singapore
Residential

The Triptych

2023 Singapore
Residential

View project All projects
  • The Triptych was designed as three distinct wings combined to create a single landed dwelling house for a family comprising of a mother, her 2 daughters and their families. Each wing is dedicated to the requirements of each family member, yet forming a congruous whole.

  • The triptych of wings is distinguished by varying volumes and application of architectural screens and metal accents. Despite subtle differences, a harmonious palette of materials and consistent design language is employed throughout to establish a coherent visual identity.

Central to our concept is the creation of shared spaces that foster interaction among family members. In response to the site context, the blocks are placed in a triangular layout, encompassing a central courtyard with lush greenery and a swimming pool. Expansive full-height glass sliding doors provide uninterrupted views from each wing towards the central courtyard, an oasis in the heart of the home.

Each wing is also provided with a key feature which echoes our core design ethos of channelling natural light into the space:

– Main Wing: A double volume foyer accentuated by a skylight at the main entrance.

– Wing 2: A customised 7m high bookshelf, a statement piece complemented by equally tall glass windows.

– Wing 3: A large seamless connection to a tranquil water feature beside the living room, adorned by a commissioned teardrop sculpture.

  • In the same spirit of infusing natural daylight and ventilation into the house, the central courtyard seamlessly extends down to the basement via an elliptical void. The basement serves as a continuation of shared spaces, offering a wellness area with a gym, spa, and entertainment room, all thoughtfully arranged around this central void.

  • The essence of the design lies in its balance between individuality and cohesiveness, creating an architectural triptych while embodying our approach to multigenerational living.

error: